четверг, 29 сентября 2016 г.

Відбулося перше засідання історичного клубу старшокласників

   28 вересня 2016 року Науково-методичний центр за підтримки вчителів історії та учнів класів історичного профілю Енергодарського НВК №5 провів відкрите засідання історичного клубу старшокласників з теми "М.С.Грушевський: відомий і невідомий".

   Учасники засідання познайомилися із маловідомими фактами біографії М.С.Грушевського, обговорили внесок цієї особистості в розвиток історичної науки, української державності. Розглянуто концепцію історії українського народу, яку викладено Грушевським в його "Історії України-Руси", різні точки зору щодо здобутків та помилок Грушевського як голови Української Центральної Ради. Відійти від схематичності у сприйнятті М.С.Грушевського дозволило використання великої кількості друкованих та мультимедійних джерел. Для багатьох клубчан відкриттям стали відомості про літературну творчість Михайла Сергійовича, переслідування сталінським режимом членів родини Грушевських, місце релігії у житті найвідомішого українського історика, статок родини тощо.
   Активними учасниками обговорення були учні та вчителі ЕБГ "Гармонія", ЕЗОШ №7, ЕЗОШ №2, ЕБЛ. Всього у засіданні взяли участь близько 40 осіб.

Комментариев нет:

Отправить комментарий