пятница, 11 апреля 2014 г.

Відбувся ІІ міський турнір юних істориків


     9 квітня 2014 року команди ЕНВК №1, ЕЗОШ №2, ЕЗОШ №4, ЕНВК №5, ЕЗОШ №7 та ЕБЛ взяли участь у ІІ міському турнірі юних істориків. 
    Цей захід у місті став вже традиційним. І вчителі, і учні виявили зацікавленність не тільки у поглибленому вивченні окремих питань всесвітньої історії та історії України, але й у розвитку вміннь на високому науковому рівні викладати і доводити свою точку зору з приводу певної історичної події, наукової праці, даних архівного документа тощо; у реалізації дослідницьких, організаторських, творчих та інших здібностей.
     Оцінювали виступи команд члени журі: Цемко С.А. (голова журі; заступник директора НМЦ, вчитель історії),  Погоріла Ж.М. (головний секретар журі; директор ЕМАН), Тешлюк Л.І. (заступник директора ЕНВК «ЗНЗ-МНВК», вчитель історії та правознавства), Синиця В.М. - старший викладач кафедри правознавства ЕІДМУ.
В ході турніру відбулося два історичних раунди, в кожному з яких команди мали змогу виступити в ролі Доповідача, Опонента, Рецензента.
Питання І історичного раунду (команди ЕЗОШ №2, ЕБЛ, ЕЗОШ №4):
1.Норманські завоювання в історії Західної та Східної Європи: новий вектор у розвитку європейської цивілізації чи криза феодальної системи?
2.Реєстрові козаки: між королем і Січчю, як між молотом і ковадлом?
3.Неп: соціальний експеримент чи шлях до нового майбуття?
Питання ІІ історичного раунду (команди ЕНВК №1, ЕНВК №5, ЕЗОШ №7):
1.Князі Острозькі: українські просвітителі чи провідники королівської політики на українських землях?
2.Тарас Шевченко: народний митець чи провісник національної ідеї?
3.Перебудова: продовження «хрущовської відлиги» чи відхід від соціалістичних ідеалів?  

Переможцем турніру стала команда ЕЗОШ №2 "Знатоки" (капітан команди Бурикін Максим; керівник: Демідова Людмила Вікторівна). Але, за висновками журі, всі команди показали високий рівень володіння історичними поняттями, фактами, теоріями щодо подій і процесів, які відбувалися у різні періоди світової та вітчизняної історії.  

Велика подяка всім учням, які взяли участь у міському турнірі, колегам-педагогам, які готували команди: Демідовій Людмилі Вікторівні, вчителю історії ЕЗОШ №2; Щербині Ярославі Анатоліївні, вчителю історії та правознавства ЕБЛ; Щербасі Антоніні Петрівні, вчителю історії ЕНВК №1, Бондажевському Петру Михайловичу, вчителю історії та правознавства ЕЗОШ №4, Недобер Інні Геннадіївні, вчителю історії та правознавства ЕЗОШ №7, Губаревій Світлані Федорівні, вчителю історії та правознавства ЕНВК №5.

Комментариев нет:

Отправить комментарий