пятница, 13 января 2012 г.

До Дня пам'яті жертв Голокосту

http://berkovich-zametki.com/Guestbook/guestbook_jan2011_5.html
Генеральна Асамблея ООН резолюцією №60/7 від 21.11.2005 року  "Память о Холокосте" постановила об'явити 27 cічня— дату визволення табору смерті Освенцим — щорічним Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту й закликала держави-члены розробити просвітницькі  програми, щоби майбутні покоління зберегли пам'ять про цю трагедию з метою не  допустити повторення геноциду, а також звернулася до Генерального секретаря ООН з пропозицією заснувати програму просвітницької діяльності «Голокост и ООН» та сприяти мобилизації громадянського суспільства до збереження пам'яти про Голокост, попередження  актів геноциду.
Повідомляємо, що Всеукраїнський центр вивчення Голокосту «Ткума» за сприяння Міністерства освіти і науки молоді та спорту України оголосив ІХ МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС ТВОРЧИХ РОБІТ ШКОЛЯРІВ, СТУДЕНТІВ ТА ВЧИТЕЛІВ «УРОКИ ВІЙНИ ТА ГОЛОКОСТУ – УРОКИ ТОЛЕРАНТНОСТІ». Запрошуємо педагогів і учнів, які цікавляться проблемою, взяти участь у конкурсі. 
При підготовці просвітницьких, виховних заходів у навчальних закладах пропонуємо скористатися матеріалами сайтів громадських організацій, наукових інституцій, які займаються вивченням історії Голокосту (адреси сайтів - тут). 
Особливе змістовне та емоційне наповнення має також документальний фільм "Назови своё имя", стсворений на основі спогадів людей, які стали жертавами геноциду під час Другої світової війни.
Методист Самойлова І.А.

Комментариев нет:

Отправить комментарий